Aarø

Efter den korte færgetur på kun 7 minutter, mærker man straks en herlig fred sænke sig, når man lægger til i det lillefærgeleje.
Det første man møder er den lille idylliske havn, hvor både de lokale fiskere, og de mange lystsejlere sørger for at her hele tiden sker noget.
Dette er et rigtigt ø-samfund, hvor fred og ro hersker. 

 


Selve Aarø ligger umiddelbart syd for udmundingen af Haderslev fjord,øen ligger midt imellem Jylland og Fyn, adskilt fra Jylland af Aarø sund mod vest, og af Lillebælt mod øst.

Der har været beboelse på øen mange år tilbage i tiden, det vidner de mange fundne grave og langdysser om, de er dateret tilbage til stenalderen.

 

 

I dag er det dog primært små stråtækte byhuse, som præger billedet, i den lille by.

 

 


Rundt i byen snor de krogede små idylliske gader sig mellem huse og slægtsgårde.

 

 

 

 

Når man bevæger sig rundt på øen, vil man bemærke at øen har en barsk historie bag sig.
Tilbage i tiden har man mange gange kæmpet med oversvømmelser, dette er de lange diger et tydeligt bevis på, det første dige på øen er etableret i 1868, i 1872 blev diget forhøjet. Senere blev der bygget et yderligere placeret dige, samt et dige syd for havnen og byen.Diget nord for byen blev anlagt i 30’erne, her finder man også stormflodsstenen, som viser vandstanden under stormfloden i 1872, denne viser at digerne ikke er lavet uden grund.

Overalt på øen finder man et værdifuldt plante- og dyreliv.


Aarø kalv er et ca. 30ha stort reservat, her yngler flere fuglearter, desuden er der spændende flora, hvor man blandt andet kan finde den sjældne strandsalat.

 

 

 

På øen er der to meget fine badestrande, den ene ligger umiddelbart syd for havnen.
Den anden er på den sydelige del af øen og egner sig særdeles godt til børnefamillier,
da den er lavvandet, desuden er der her gode chancer for at se marsvinene tumle sig tæt under kysten.

 

For den aktive lystfisker, er der rige muligheder for at udfolde sig.
Havørred, rødspætte, ising og torsk er blot nogle af de fisk som lever i farvandet omkring øen.
De gunstige strøm- og bundforhold gør øen til et meget yndet mål for lystfiskere.

 

 Øen indbyder også til aktiv vandsport, bl.a windsurfing. De lave vande og de optimale vindforhold, gør at både øvede og begyndere kan finde udfordring omkring øen.

Kombinationen af både dybe og lave vande omkring øen, giver også mulighed for store dykkeroplevelser, for dykkere på alle erfaringsniveauer.

 

 

Users can also specify to send the gift card spy on mobile immediately or schedule it for automatic delivery at a future date

Qualcomm was previously ordered to spyappsinsider.com/ pay a $975 million fine in china in feb